top of page

Subsidie is binnen - Kunstproject 'We bouwen een huis' kan van start

Hoe geweldig zou het zijn om met de hele wijk een kunstwerk te maken dat ons allemaal gaat overleven? Beeldend kunstenaar Susan van Straten uit de Drentselaan nodigt ons allemaal uit om mee te doen aan ‘We bouwen een huis’ op het Landje Daar!


Zie je het al voor je? Tussen de bomen en graszoden op het Landje Daar! staat over een half jaar een fijnzinnig en veelvormig stenen huisje, misschien wel twee meter hoog. Kijk je goed naar de stenen, dan zie je dat die allemaal anders zijn. Andere textuur, andere toevoegingen, andere vorm. En kijk je bovenin het huis, dan zie je dat de stenen zwartgeblakerd zijn van het vuur dat erin gebrand heeft.


Verbindende factor

Zo ongeveer ziet kunstenaar Susan van Straten het eindresultaat van buurtproject ‘we bouwen een huis’ voor zich. Ze nodigt iedereen in de wijk van harte uit om mee te bouwen aan dit kunstwerk. Iedereen mag aan elke onderdeel meedoen: van het kleien van een eigen steen, het bakken van de stenen in een vuurkuil, het ontwerpen van het huisje, het bouwen van het huis en uiteindelijk het ontsteken van het vuur in het huis. “Het zou mooi zijn als iedereen meedoet”, droomt Susan. “Samen iets maken is een enorm verbindende factor. Het geeft wat licht in de waan van de dag.”


Ieder zijn eigen steen

Begin 2022 mag iedereen beginnen om zijn eigen steen te maken. De klei haal je deels bij Susan, of een andere locatie en deels uit je eigen grond. Daar mag je van alles bij stoppen, van plantjes uit de tuin tot zand uit de zandbak. Susan werkt al jaren als docente beeldende kunst bij VRIJDAG en heeft regelmatig klei over wat zo mooi hergebruikt kan worden. Ze laat zien hoe je een goede steen maakt. “Juist een holle open vorm kan mooi zijn, in het formaat van een kleine klinker.” De maat van de steen is van belang voor de stapelbaarheid. Die maakt Susan later nog bekend. Iedere buurtgenoot mag letterlijk één steen bijdragen.


Het project wordt ondersteund door de Kunstraad Groningen


>>> Lees meer

Comentarios


bottom of page