Korte cursus Porselein en Zilverklei

Porselein en Zilverklei

Sieraden en objecten van porselein en zilverklei.

korte cursus; 5 lessen

start: maandagmiddag 17 januari 13.00-15.30 uur (optioneel)

 

Ben je niet creatief of zo’n heel handige knutselaar? Geen probleem: in deze cursus is alles wat je nodig hebt om ook van jou een kunstenaar te maken, voorbeelden, boeken, stempels, structuurplaten en siliconen malletjes. Je zult versteld staan van jezelf.

Tijdens deze korte cursus ontwerp en maak je zelf sieraden van porseleinklei en zilverklei! Je maakt eerst een ontwerp in gewone klei en dan aan de slag met porselein en zilverklei: rollen, pletten, boetseren en stempelen. Een week later is je werk gebakken en kan het geglazuurd worden. De zilverklei wordt gebakken in een speciale oven. Tijdens het verhitten wordt de klei omgezet in 99,9% zilver.

De porseleinklei kan in diverse kleuren gemengd worden en kan ook worden voorzien van een mooie glazuurlaag.

Porselein is een witte zuivere soort klei die na bakken op hoge temperatuur in een keramiekoven zeer hard en doorschijnend wordt. Het is zeer geschikt voor het maken van kleine objecten. 

Zilverklei bevat kleine deeltjes zilver die met een bindm    iddel en water gevormd worden tot een kneedbare substantie waarvan je vrijwel alle denkbare vormen kunt maken. Tijdens het bakken versmelten zilverdeeltjes met elkaar tot 99,9% puur zilver. 

 

• In les 1 en 2 wordt het werken met en het inkleuren van porseleinklei uitgelegd. De cursist kan dan een eigen werkstukje maken van porseleinklei. Het werk wordt gebakken in de keramiekoven. Eventueel kunnen kleine malletjes gebruikt worden. Ook kun je gieten met porselein gietklei. Daarvoor kun je zelf een kleine mal maken van gips.

 

• In les 3 wordt uitgelegd hoe er gewerkt kan worden met zilverklei. In deze les kan een object van zilverklei gemaakt worden.

 

• In de laatste 2 lessen kunnen verschillende combinaties gemaakt worden, bijvoorbeeld een wit porseleinen portretje met zilveraccenten, of een ketting met kralen van porselein en zilverklei. 

De zilverklei schaf je aan via de docent. Kosten voor een basispakket bedragen ongeveer €45,00. Je kunt daarvan bijvoorbeeld een kleine ring maken, een holle kraal of een kleine serie kralen.

 

In deze bijzondere workshop is enige ervaring in het werken met klei wenselijk. 

www.susanvanstraten.nl