Workshops

 

Werk cursisten porselein en zilverklei

 

Workshop zilverklei

 

Een sieraad van zilverklei maken

Zilverklei is een zachte massa die bestaat uit 99% zilver en 1% bindmiddel. Het materiaal is geschikt om als klei mee te vormen. Behalve een kleimassa is er ook een spuitmassa van zilverklei. Hiermee is het mogelijk om holle vormen te maken en ook versieringen aan te brengen op bijvoorbeeld een van zilverklei gevormde ring, amulet of kraal.

In de workshop werken we met 10 gram zilverklei en 5 gram spuitpasta. Hiermee kun je een vijftal kralen maken of een ring en kraal of een broche of amulet.

Na het vormen van het werkstukje en de afwerking ervan wordt het werk gebakken op circa 800° C. Vervolgens wordt het werk gepolijst en zonodig nog gevijld en gepoetst met metaalpoets of gezwart met zwavellever. En Klaar!

Voor wie?

Gezamenlijk iets doen kan erg gezellig en ook inspirerend zijn. Een vriendinnendag, team-uitje of anderszins. De groep kan bestaan uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Enige klei-ervaring is wenselijk maar niet noodzakelijk.

 

De workshop kan op locatie verzorgd worden. Van belang is een goede werktafel, stoelen en een stroomvoorziening.

 

Kosten:

Voor een workshop van 3 uur zijn de kosten € 25,- p.p. De kosten voor de zilverklei komen er nog bij. Een basispakket kost € 35,00. De bedragen zijn inclusief 21% btw. Voor alle andere materialen zoals een oven, gereedschappen, voorbeelden etc. wordt gezorgd.

 

Kortom:  wil je een uniek en persoonlijk werkstukje maken en heb je een groep deelnemers? Mail dan naar: stratenvans@gmail.com of bel: 06-23181389

 

Zie ook  http://www.bk050.nl/home/cursussen voor cursussen keramiek, porselein en

zilverklei.

 

keramiek| opdrachten en workshops | docent