Beeldend kunstenaar

 

Beeldend kunstenaar


werk in opdracht 2011

Mijn inspiratie haal ik uit natuur en cultuur. Ik probeer regelmatig op reis te gaan om mooie vormen en structuren in het landschap te vinden, steden te bezoeken om de architectuur, mensen en musea te bekijken.

 

Eigen werk ontstaat vaak na het maken van foto's of schetsen, waarbij ik een fascinatie heb  voor binnenvormen en restvormen. De omgeving van de vorm is dus erg belangrijk in mijn werk. Dit kunnen ook schaduwen zijn of lichteffecten. Andere materialen dan porselein of klei spelen steeds meer een rol. Combinaties van hout, metaal, afdrukken van textiel, transfers, stempels en draadmateriaal vind je terug in mijn werk. Ook maak ik werk in opdracht. 

 

Zo is het werk 'installatie steen’ ontstaan na een reis naar Cornwall. installatie verbeeldt een kuststrook van stenen, waabij op de keramische onderdelen een transfer is aangebracht van twee geselecteerde foto’s die in Cornwall gemaakt zijn. De 20 houten ‘sokkels’, die gemaakt zijn door mijn vader Jelle van Straten, lopen op van laag naar hoog.

 

 

keramiek| opdrachten en workshops | docent